Bij welke klachten?

Let op: diagnose en behandeling van ziektes verlopen altijd via uw arts. Aanvullend daarop kunnen wij u helpen met het verminderen van klachten en het stimuleren van uw gezondheid. De informatie hieronder geeft u een indruk in welke situatie dit van nut kan zijn.  

Kinderen. De behandeling is zeer effectief bij oorontstekingen, buikpijn, bedplassen, (water)wratjes, eczeem, terugkerende verkoudheden, slechte weerstand, luchtwegproblemen, (kink)hoest, astma en bronchitis en problemen bij tanden krijgen. Denk verder aan slaapproblemen, vermoeidheid, zindelijk worden, neiging tot dik worden; achterblijven in lichamelijke ontwikkeling, huilbaby's, intoleranties, klachten na vaccinatie. Gedragsproblemen, hyperactieve kinderen, ADHD, autisme, dyslexie, tics, faalangst en verlegenheid. Concentratieproblemen, agressie, driftbuien, leerproblemen, nachtmerries, angsten, zich niet goed kunnen verdedigen en vaak gepest worden op school. Klachten door grote veranderingen zoals een verhuizing of scheiding van de ouders.

 

Pubers. De puberteit is een periode van flinke veranderingen op fysiek en mentaal vlak. In deze fase kan er sprake zijn van groeipijnen, migraine, buikpijn, menstruatieklachten, enzovoorts. Veranderingen in het functioneren van het puberbrein en wijziging van sociale omgeving kunnen leiden tot motivatieverlies, drang zich te bewijzen in een groep, verzet tegen de ouders. De behandeling kan pubers helpen om weer in balans te komen en soepeler hun eigen weg in het leven te vinden. Ziektes als Pfeiffer of problemen als gevolg van drugsgebruik komen ook vaak in deze levensfase voor en kunnen uitstekend behandeld worden.

 

Weerstandsproblemen en een verzwakt immuunsysteem. Met de koude en natte dagen krijgen veel kinderen en volwassenen te maken met bovenste luchtweginfecties, verkoudheden, griep, bronchitis, holteontsteking, hoest of oorpijn. De behandeling gaat niet de bacteriën of het virus te lijf maar versterkt uw eigen afweersysteem. Bij telkens terugkerende klachten zorgt de behandeling er voor dat u deze en komende winters minder vaak of langdurig ziek zult zijn. Op deze manier wordt u minder geconfronteerd met de noodzaak om elke keer weer een antibioticakuur te moeten gebruiken.

 

Luchtwegproblemen zoals astma, bronchitis, COPD, hoestklachten, kinkhoest, CARA, hooikoorts en allergieën.

 

Darmklachten en spijsverteringsproblemen zoals aften, reflux, maagzweer, diarree, constipatie, algemene buikpijn, opgezwollen buik, winderigheid, boeren, klachten van lever en galblaas, voedselvergiftiging, aambeien. Prikkelbare darm syndroom, spastisch colon, colitus ulcerosa en ziekte van Crohn.

 

Vaccinatie-schade: voorkomen en genezen. Om een goede afweging te kunnen maken over het wel of niet vaccineren adviseren wij ouders zich breed te oriënteren. Als u zich verdiept in de informatie van het NVKP én het RIVM dan heeft u beide kanten van het spectrum wel te pakken. Als u besluit uw kind te vaccineren én u wilt daarbij extra zekerheid inbouwen om uw kind de eventuele bijwerkingen te besparen dan kunt u kiezen voor een preventieve homeopathische kuur (systeem Tinus Smits/CEASE). Uw kind krijgt dan voor en na de vaccinaties homeopathische middelen en supplementen die extra bescherming bieden.

Zijn er al gezondheidsproblemen aanwezig die zijn ontstaan na een vaccinatie dan is het mogelijk een behandeling op te starten die deze vaccinatieschade tegengaat. Deze aanpak is ook prima geschikt voor alle andere vaccinaties (reisvaccinaties, HPV, meningokokken, Mexicaanse griep, etc) en voor schade ontstaan door andere reguliere medicatie.

 

Mannen: prostaatklachten, impotentie.

 

Vrouwen: menstruatiepijnen, onregelmatige of uitblijvende menstruatie, tussentijdse bloedingen, premenstrueel syndroom (PMS). Nooit meer de oude sinds de menopauze, overgangsklachten, opvliegers. Vaginale schimmel/candida, herpes genitalis, chlamydia, vleesboom, verminderde vruchtbaarheid. Blaasontstekingen, acuut en chronisch. Nierbekkenontsteking. PCOS. Bekkeninstabiliteit. Postnatale depressie (PND). HPV (het humane papillomavirus), uitstrijkje met afwijkende cellen (Pap), afwijkend weefsel (CIN) bij onderzoek baarmoedermond/hals.

 

Onvervulde kinderwens. Onvruchtbaarheid. Infertiliteit. Zwanger worden en zwanger blijven. Begeleiding IVF traject.

 

Vermoeidheid: onverklaarbare vermoeidheid, bijnieruitputting, slapeloosheid. Burn-out syndroom, ME, fibromyalgie, ziekte van Pfeiffer, Cytomegalie.

 

Detox en verslavingen: denk aan klachten sinds het overmatig gebruik van reguliere medicatie, narcose, nicotine, alcohol, cocaïne, XTC, MDMA en andere partydrugs. Dit kan leiden tot ingrijpende gezondheidsproblemen die met een combinatie van homeopathie en bioresonantie goed te behandelen zijn.

 

Aandoeningen van spieren en gewrichten. Sportblessures en de gevolgen van ongelukken. Kneuzingen, verzwikkingen, peesontstekingen, de gevolgen van klap of val op het hoofd. Zelfs jaren later, kunt u nog herstellen van klachten die u hebt overgehouden na een val of ongeval. Ondersteuning van het genezingsproces bij botbreuken. Denk verder aan meer chronische problematiek zoals carpaal tunnel syndroom, whiplash en post whiplash-syndroom, schouderklachten (bursitis, tendinitis, frozen shoulder), RSI en artritis. Rugklachten zoals spit, hernia, ischias, lage rugpijn en nekpijn.

 

Operaties, narcose en tandartsbehandelingen. Soms is extra begeleiding bij een operatie of een ingreep door de tandarts zinvol. Als u zich veel zorgen maakt en angstig bent zijn er natuurlijke middelen die kunnen helpen om meer relaxed te zijn. Bij narcose kunnen middelen helpen om sneller en beter hiervan te herstellen en uw lichaam te reinigen van de narcose producten. Andere middelen kunnen we inzetten om wonden/brandwonden sneller te laten genezen en om te zorgen dat u minder risico loopt om een infectie te krijgen. Begeleiding voor en na operaties of tandheelkundige ingrepen. Na een zenuw behandeling bij de tandarts, als u nog lang pijn houdt, kunnen middelen de pijn snel verlichten. Ook kiespijn waarvoor de tandarts geen oorzaak kan vinden, kan vaak goed verholpen worden.

 

Psychische/emotionele problemen zoals depressies, stemmingswisselingen, angsten, fobieën en paniekaanvallen. Plankenkoorts, extreme verlegenheid, faalangst. Post traumatisch stress syndroom (PTSS), klachten na verdriet en emotionele trauma’s. Rouw,- en verliesverwerking. Obsessieve-compulsieve stoornis (OCS, dwanggedachten en dwanghandelingen). Psychosomatische klachten zoals bijvoorbeeld hyperventilatie. Dus alle lichamelijke klachten die direct verband houden met uw psychische/emotionele toestand.

 

Complexe, chronische pathologie. Als u al vele wegen bewandeld heeft en u bent geen stap verder gekomen dan is met de combinatie van metingen en een diepgaande behandeling vaak nog veel te bereiken. Een aantal voorbeelden: diabetes, polyneuropathie, migraine en chronische pijnen.  Multiple Sclerose (MS), niet aangeboren hersenletsel (NAH) en andere neurologische aandoeningen. Schildklierproblemen, hyperthyreoïdie en hypothyreoïdie. Auto-immuunziekten zoals vitiligo, coeliakie, colitus ulcerosa, ziekte van Crohn, reumatoïde artritis, psoriasis en de ziekte van Hashimoto.

 

Kanker. Bij ernstige ziektes, zoals kanker, is het niet raadzaam om van reguliere zorg af te zien. In aanvulling op deze zorg is het mogelijk om het genezingsproces met natuurlijke middelen extra te ondersteunen. Daarbij kan er gewerkt worden aan de onderliggende problematiek die mede tot deze ziekte geleid heeft. De bijwerkingen van de reguliere behandeling (chemo, bestraling) kunnen verzacht worden waardoor mensen meer energie behouden en de kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling aanzienlijk verbeterd wordt.

 

De oudere mens. Gezond ouder worden. Ook op oudere leeftijd kan behandeling met homeopathie, bioresonantie en voedingssupplementen een duidelijke meerwaarde hebben. Allerlei klachten kunnen in deze levensfase opspelen. Denk aan alzheimer, dementie, problemen met concentratie of geheugen, verwardheid. Depressie,  diabetes, terugkerende infecties, angsten en apathie. Ook neurologische problemen zoals de gevolgen van hersenbloedingen en TIA’s komen in deze levensfase veel voor. Denk verder aan de mogelijkheid tot klachtenverlichting in de terminale fase en aan rouwproblematiek.